Bichonul havanez – prietenul familiei tale

Bichonul havanez – prietenul familiei taleUn animal de casa reprezinta o adevarata bucurie pentru tine si familia ta. In compania animalelor oamenii reusesc sa fie ei insisi, sa renunte la masti si sa-si dezvaluie latura sensibila. Un animal te face mai bun, mai iubitor si mai tolerant. In topul preferintelor animalelor de casa se afla cainii. Cainii din rasa bichon sunt ideali pentru familiile cu copii si care stau la bloc.

Despre bichonul havanez

Bichonul havanez este o rasa de caini si apartine tipului bichon. El a fost creat Bichonul havanez – prietenul familiei tale 1din Bichonul Tenerife. Aceasta rasa de caini este cunoscuta inca de acum sute de ani, cand bichonul era un membru obisnuit al famiilor bogate. Tara de origine este Cuba, de aici le vine si denumirea de bichon havanez.
Se pare ca odata cu colonizarea Cubei de catre Spania in anul 1492, au fost adusi in aceasta tara si cainii Bichon de Tenerife, care sunt stramosii bichonului havanez. Bichonii au reusit sa se adapteze climei calde, astfel incat si in zilele de astazi ei suporta bine caldura. Apoi din Cuba au fost adusi in Europa micii bichoni havanezi, care au cucerit inimile oamenilor.
Bichonul este un caine de companie foarte iubitor si prietenos si are un mare avantaj: nu miroase si nu musca.

Apectul bichonului havanez

Bichonul havanez – prietenul familiei tale 2Acest caine are talie mica, poate atinge dimensiuni cuprinse intre 22 si 29 de cm si poate cantari intre 3 si 6 kg.
Culoarea lui este variata, avand nuante de la negru, la alb, ciocolatiu sau argintiu. Blanita bichonului este ca de matase, moale sarma sau ondulata. Picioarele din fata sunt mai scurte, iar coada este stufoasa.

Ingrijirea bichonului

Bichonul havanez se poate adapta la toate mediile de viata, ei fiind ideali si Bichonul havanez – prietenul familiei tale 3pentru interior. Dupa plimbarile pe afara blanita lor trebuie periata deoarece aceasta fiind se murdareste repede.
Aceasta rasa de caini uraste singuratatea si nu-i place sa fie lasati singuri in casa. Pot fi foarte usor dresati, deoarece sunt foarte iubitori si ascultatori.
Bichonul havanez trebuie spalat des si apoi uscat si pieptanat, deoarece blanita are tendinta de a i se innoda. Parul care creste intre pernitele de la labute trebuie tuns. Parul de sub ochi trebuie tuns si el, pentru a se evita excesul de lacrimare.
Sunt foarte lipiciosi si se ataseaza mult de stapani.

Sanatatea cainelui bichon havanez

Bichonul havanez este o rasa sanatoasa, cu foarte putine probleme de sanatate:

Bichonul havanez – prietenul familiei tale 41. Anomalii oculare ( tocmai de aceea bichonul trebuie dus mereu la cate un control ocular):
-Cataracta;
-Atrofia retinei;
-Displazia  retiniana;
2. Surditate congenitala:
3. Luxatia rotulei;
4. Boli cardiace;
5. Dispalazia de sold.

Alimentatia Bichonului

Proteinele reprezinta baza in alimentatia unui Bichon. Cand sunt micuti alimentatia bichonilor trebuie sa fie alcatuita din 20 procente proteine si 7 procente grasimi.
Un alt ingredient al unei alimentatii sanatoase il reprezinta grasimile, acestea ii mentin in forma si contribuie la o piele sanatoasa.
Un bichon are nevoie si de carbohidrati precum cartofii, orezul sau pastele deoarece ii confera energie.
Un aspect interesant este faptul ca datorita unei alimentatii bazata pe produse din conserva, blanita bichonului se coloreaza in nuante rosiatice, in special in zona capului.

Durata de viata aunui bichon havanez este de 13-15 ani, dar fii sigur ca in toti acesti ani vei avea un prieten adevarat langa tine!

Poti citi in continuare si despre diverse activitati profesionale.

Advertisements

One response to “Bichonul havanez – prietenul familiei tale

  1. Pingback: Teorii ale personalitatii – Abordarea umanista a lui Carl Rogers | Educatie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s