Cainele Husky Siberian

Cainele Husky SiberianPentru iubitorii de caini si in special pentru iubitorii de sporturi de iarna, cainele husky siberian este partenerul ideal. Husky este un caine care isi are originile in Siberia si tocmai de aceea stapanii lui trebuie sa stie ca el iubeste foarte mult frigul. Clima din Romania nu este prea potrivita pentru acest caine. Abia iarna un husky incepe sa se simta in apele lui, atunci cand incepe joaca in zapada. Fiind un caine de talie medie, agil si inteligent il poti folosi ca si partener la trasul sanii. Aceasta este activitatea lui preferata, fiind inscrisa in genele sale deoarece stramosii lui erau folositi pe post de carausi.

Caracteristici generale ale cainelui husky siberian

Cainele husky este considerat a face parte parte din grupul cainilor adaptati Cainele Husky Siberian  1pentru munca, fiind un caine de talie medie, rapid si suplu. Un siberian are o blanita deasa, astfel incat sa reziste la temperaturi foarte scazute, urechi drepte si o codita stufoasa. Este foarte bine proportionat, avand calitati precum rezistenta, putere si viteza.

Un husky poate fi inhamat la o sanie si folosit pentru a cara produse usoare cu o viteza moderata, dar pe distante foarte lungi. Aici isi dovedeste din plin rezistenta acest caine deosebit.

Masculii sunt mai puternici, dar nici o femela de husky nu se lasa mai prejos. Acesti caini au fost inzestrati de la natura  cu o linie fina a corpului, cu un mers suplu si elegant, ceea ce demonstreaza ca sunt constienti de frumusetea si de puterea lor.

Cainele Husky Siberian  2Inaltimea (care este mereu masurata in greaban) variaza intre 50 si 60 de cm, iar greutatea este cuprinsa intre 16 si 27 de kg.

Despre istoricul unui husky siberian

Originile unui husky sunt cam nesigure si adesea se confunda cu istoria popoarelor arctice, care locuiesc in N-E-ul Siberiei.

Unii dintre cercetatori considera ca acum foarte multi ani in urma triburi de eschimosi din Siberia au migrat catre Alaska si Groenlanda si au dus cu ei si pe stramosii cainelui Malamut si ai cainelui Esquimos. A urmat apoi un alt val de migrari, de data aceasta din Asia Centrala. Este vorba despre  poporul Chukchi care aveau in posesie pe stramosul cainelui husky siberian.

Dintre toate aceste rase doar cainii husky siberieni au reusit sa-si pastreze cainele-husky-siberian-3puritatea rasei. Ca si temperament un husky este foarte prietenos, indraznet si agil. Un husky nu poate fi considerat un caine pentru paza si protectie, deoarece nu manifesta aversiune fata de straini si nici nu este agresiv cu alti caini. De asemenea este un caine independent si se ghideaza foarte bine in imensitatea teritoriilor inzapezite ale Siberiei. Nu ii place singuratatea, tocmai de aceea el este un caine care creste in haite. Este  demn, inteligent, jucaus, mereu gata de munca si este un companion excelent.

Pe langa utilizarea lui ca si caine de sanie, siberianul este folosit si in diferite concursuri. El si-a castigat renumele ca fiind cel mai rapid dintre toti cainii din nord.

Boli

Exista cateva boli specifice pentru aceasta rasa si anume:Cainele Husky Siberian  4

–          Displazia de sold;

–          Dermatoza;

–          Paralizia laringiana;

–          Distrofia corneeana;

–          Entropionul;

–          Degenerarea retiniana progresiva;

–          Cataracta;

–          Hipotiroidsmul.

Durata medie  de viata  a unui Husky Siberian este de 12-15 ani.

Poti citi articole interesante si aici.

Advertisements

One response to “Cainele Husky Siberian

  1. Pingback: Biblia sau Cartea Cartilor pentru un bun crestin | Educatie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s