Cainele Jack Russel Terrier – ajutorul tau de nadejde la vanatoare

Cainele Jack Russel Terrier – ajutorul tau de nadejde la vanatoareDaca esti un iubitor al sporturilor si in special al vanatorii, ai nevoie si de un caine care sa te acompanieze. Una dintre cele mai potrivite rase de caini pe care le poti lua cu tine la vanatoare este rasa terrier. Cainele Jack Russel Terrier este unul dintre multiplele rase de terrier si este un caine mic, dar pe atat de neinfricat si de curajos. Este de asemenea un bun animal de companie, care iubeste mult copiii. Iar pentru ca este prietenos, increzator si destul de tacut este unul dintre cei mai cautati caini. Sunt multi crescatori de caini de rasa care-ti pun la dispozitie vanzarea de terrieri simpatici si foarte activi, trebuie doar sa te decizi, sa-l cumperi si astfel sa gasesti un prieten pe viata.

Date despre rasa de caini terrier

Rasa de caini terrier este alcatuita din mai multe rase de astfel de caini, dintre Cainele Jack Russel Terrier – ajutorul tau de nadejde la vanatoare1care le amintim pe cele mai cunoscute: Airedale terrier, Bull terrier, Fox terrier, Jack Russell terrier, Scottish terrier si Yorkshire terrier.

Terrierii sunt o rasa de caini care au luat nastere in Marea Britanie. Ei au fost initial crescuti pentru vanatoare, in special pentru cea de vulpi, vidre, soareci si bursuci. Au fost de asemenea dresati si sunt inca folositi pentru starpirea de animale daunatoare precum rozatoarele.

Terrierii sunt caini mici de statura, insa sunt foarte activi, curajosi si au o personalitate foarte puternica. Etimologia cuvantului “terrier” vine din latinescul “terra”, care inseama pamant.

Cainele Jack Russel Terrier

Cainele Jack Russel Terrier – ajutorul tau de nadejde la vanatoare2Rasa a aparut pentru prima data la jumatatea secolului trecut, in Anglia. In acea perioada, un sport nobil era considerata vanatoarea de vulpi. Cainii Jack Russel terrier erau folositi pentru aceasta activitate, iar oamenii erau foarte incantati de abilitatiile lui.

Se pare ca cel care a obtinut pentru prima data rasa de caini Jack Russel a fost pastorul anglican John Russel, iar de atunci rasa se mai numeste si Parson Jack Russel terrier.

Cainele Jack Russel terrier este un caine de talie mica, insa este musculos si puternic. Capul este plat, botul are aceeasi lungime, iar nasul este negru. Ochii sunt migdalati si inchisi la culoare, urechile sunt triunghiulare si sunt pliate in fata, coada este scurta, blanita este sarmoasa si deasa. Culoarea predominanta este cea alba si se intalnesc pete cafenii, galbene sau negre.

Terrierul Jack Russel este un caine foarte inteligent, indraznet si este foarte Cainele Jack Russel Terrier – ajutorul tau de nadejde la vanatoare3muncitor. Este destul de neastamparat si din aceasta cauza poate musca destul de usor. Iubeste copiii si va fi foarte devotat familiei sale, anuntand imediat strainii care-i pasesc teritoriul. Sunt destul de sociabili si cu alti caini sau animale de curte. Ei invata foarte repede si de aceea pot fi foarte usor dresati. Este chiar indicat dresajul deoarece sunt caini foarte independenti si adesea fac lucrurile numai cum vor ei.

In ceea ce priveste hrana, aceasta este esentiala pentru un Jack Russel. Citricele si vitamina C trebuie evitate. Jack Russel nu este un caine pretentios la mancare atat timp cat primeste suficienta si apa este mereu proaspata. Poate fi hranit si cu mancare gatita in familie sau cu mancare gata cumparata din comert. De asemenea trebuie sa lasi cainele sa faca miscare, caci ii place sa alerge si sa-si consume energia.

Cainele Jack Russel Terrier – ajutorul tau de nadejde la vanatoare4Bolile unui Jack Russel Terrier

Acest caine are o stare de sanatate foarte buna, iar longevitatea este excelenta. Poate trai intre 14 si 21 de ani daca este ingrijit corespunzator.

Cele mai des intalnite boli sunt:

–          Cataracta;

–          Luxatiile;

–          Surditatea;

–          Boala von willebrand.

Poti citi articole interesante si aici.

Advertisements

One response to “Cainele Jack Russel Terrier – ajutorul tau de nadejde la vanatoare

  1. Pingback: Cartile cadoul ideal pentru orice eveniment | Educatie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s