Jagd Terrier sau terrier-ul de rasa germana

Jagdterrier sau terrier-ul de rasa germanaAnimalele sunt o bucurie pentru orice familie, caci aduc pe langa prietenia lor neconditionata si multa sanatate, atat fizica, cat si psihica. Este demonstrat faptul ca un animal de companie intareste sistemul imunitar al copiilor, si nu numai, si te poata ajuta sa scapi chiar si de depresii. Cainii sunt o alegere potrivita pentru orice copil. Jagd terrier-ul este o rasa de terrier originara din Germania. Rasa aceasta mai este denumita si German Hunt Terrier si a fost creata special pentru lucru, fiind folosit si pentru vanatoare, indiferent ca vorbim despre vanatoarea la suprafata sau despre cea in subteran. De asemenea Jagd terrier-ul poate fi si un bun companion, atat pentru adulti, cat si pentru copiii jucausi.

Putina istorieJagdterrier sau terrier-ul de rasa germana1

Etimologia numelui vine de la cuvantul german “jagd” care inseamna “a vana”.

La inceputurile secolului XX, vanatorii germani foloseau foarte mult cainii Fox Terrier si Welsh Terrier pentru vanatoarea de iepuri, caprioare si vulpi. Germanii si-au indreptat atentia si asupra terrierilor britanici, astfel incat in anul 1923 rasa Fox Terrier a fost incrucisata cu cea English Terrier. Asa au luat nastere primii pui de terrier de culoare inchisa si cu blanita aspra. Apoi au urmat o alta serie de incrucisari si cu rasele Old English Terrier si cu Welsh Terrier. Astfel, in anii ’40 rasa German Jagd Terrier era aproape complet conturata.

Jagdterrier sau terrier-ul de rasa germana2Aceasta rasa de caini este una foarte curajoasa, are viteza, agresivitate, mirosul si vederea sunt foarte bine dezvoltate, nu au frica de apa, sunt inteligenti si totodata afectuosi cu stapanii lor. Ei pot fi usor dresati deoarece sunt niste caini extrem de inteligenti

Descriere

Culoarea tipica a unui Jagd Terrier este o combinatie de negru cu cafeniu-ruginiu, aceasta din urma culoare predomina in special pe membre si pe bot. Daca intalnesti un cafeniu mult prea deschis nu este un lucru bun pentru un Jagd Terrier deoarece aceasta culoare nu face parte din standardele rasei. De asemenea, pentru aceasta rasa de caini se mai poate intalni si culoarea ficatului sau cea a ciocolatei.

Un Jagd Terrier este un caine de talie mica. Nasul este maro, coada este cupata, Jagdterrier sau terrier-ul de rasa germana4iar blanita este fie sarmoasa, fie neteda. Craniul este plat si totodata lat intre urechi, maxilarul este puternic, dintii sunt robusti, ochii mici si ovali, iar gatul este puternic si usor arcuit. Picioarele au o lungime proportionata cu tot restul trupului.

Inaltimea in greaban a unui Jagd Terrier variaza intre 33 si 40 cm, iar greutatea este cuprinsa intre 7,5 si 10 kg.

Jagdterrier sau terrier-ul de rasa germana5Aceasta rasa a fost dezvoltata si crescuta special pentru vanatoare. Cainii sunt folositi pentru vanatoarea de bursuci, vulpi si a cainelui enot, deci a animalelor de vizunini, dar le face placere sa haituiasca si porci mistreti sau iepuri. Datorita inteligentei lor ei sunt folositi si pentru luarea urmelor de sange.

Chiar daca prin nastere este destinat vanatorii, un Jagd Terrier este totusi un animal de companie foarte bun.

Ingrijire

Aceasta rasa de caini este foarte activa si nu este indicat sa fie lasati singuri in Jagdterrier sau terrier-ul de rasa germana3casa, deoarece au tendinta de a face ravagii cand se plictisesc. Tocmai de aceea un Jagd Terrier trebuie sa aiba parte de exercitii si plimbari zilnice. Trebuie sa fii mereu atent cand il scoti la plimbare deoarece ii place sa alerge dupa oricine si orice.

Incapatanarea lui este cunoscuta si de aceea este indicat sa il dresezi inca de  mic. Este un caine care se ataseaza de un singur om si ii va fi credincios pana la moarte.

Un Jagd Terrier naparleste foarte putin si nu necesita o atentie speciala pentru blanita sa.

Poti citi articole interesante si aici.

Advertisements

One response to “Jagd Terrier sau terrier-ul de rasa germana

  1. Pingback: O carte pentru fiecare | Educatie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s