Cainele Landseer sau Newfoundland

Cainele Landseer sau NewfoundlandRasa de caini Landseer mai este denumita si Newfoundland si este ruda cu cainii din rasa Terra Nova. Landseer-ul provine de pe insula cu acelasi nume, insa nu se aseamana deloc cu ruda sa, cainele Terra Nova, deoarece acestia difera atat in ceea ce priveste culoarea, talia, dar si temperamentul. Aceasta rasa de caini poarta un nume deosebit, cel al pictorului englez Sir Edwin Henry Landseer, care in anul 1818 a pictat un tablou ce a ramas in istorie. Tabloul se intituleaza A Distinguished Member of the Humane Society, cu traducerea in romaneste care suna astfel “Un membru distins al societatii umane”, in care este infatisat un caine din rasa Landseer, ceea ce ne arata dragostea pictorului pentru animale si in special pentru acest tip de caine.

Despre rasa Landseer

Nu se cunosc cu exactitate stramosii rasei Landseer. Insa aceasta rasa apare Cainele Landseer sau Newfoundland3pentru prima oara in istorie in secolul XVII cand Sir Peter ii picteaza intr-un tablou. Datorita trasaturilor sale deosebite, aceasta rasa de caini devine foarte indragita de catre pictori, care ii folosesc adesea pe post de model. Iar datorita acestei mediatizari, Landseer-ul devine rapid cunoscut si se raspandeste, incet, incet, in toata lumea.
In toate tablourile, cainele Landseer este reprezentat ca fiind un caine foarte pasnic, aflandu-se in compania copiilor sau a tinerilor, jucandu-se cu ei sau este reprezentat ca un caine de paza, deoarece are o statura destul de impunatoare.
La inceputurile secolului XIX popularitatea rasei creste foarte mult, astfel incat Landseer-ul a devenit cunoscut si pana in zilele noastre.

Aspectul fizic al rasei

Cainele Landseer sau Newfoundland1Culorile de baza ale blanitei sunt negru si alb, acestea imbinandu-se intr-un tablou perfect. Desi este un caine de talie mare si este un foarte bun paznic, cainele Landseer este foarte bland si jucaus.
Capul unui Landseer este mare, iar ochii au o culoare inchisa, urechile sunt mari si lasate inspre spate, botul este si el masiv si puternic, nasul are culoare neagra si este umed, semn de sanatate, iar mustatile sunt destul de evidente, avand o culoare in contrast cu nuanta blanitei de pe bot.
In mod normal, cainele Landseer are botul alb si urechile negre, avand trasaturi dragalase. Coada este alba si are o marime medie, labele sunt si el albe si destul de masive, fiind proportionale cu intregul trup.
Inaltimea rasei variaza intre 72 cm, la femele si 80 de cm, pentru masculi. Blana il protejeaza foarte bine, atat de temperaturile ridicate, cat si de cele scazute.

Comportament si temperament

Aceasta rasa de caini prefera libertatea, o curte si o cusca mare, astfel incat sa se Cainele Landseer sau Newfoundland2simta cat mai confortabil. A-l creste intr-un apartament ar fi un adevarat chin pentru Landseer, deoarece avand talie mare s-ar simti foarte ingradit.
Ii place activitatea in aer liber, iar exercitiile regulate sunt vitale pentru o sanatate de fier. Este un mare iubitor de inot si ori de cate ori ai ocazia lasa-l la balaceala, caci ii aduci o mare bucurie si placere.
Educatia si dresajul se incep inca de timpuriu. Este foarte sociabil cu alte animale si cu copiii. Chiar si strainii sunt intampinati cum se cuvine, insa, cu toate acestea un Landseer simte daca vii sau nu cu intentii pasnice.
Landseer-ul este aristocratic, calm si echilibrat.

Daca iti doresti o rasa de caini Landseer atunci trebuie sa apelezi la o canisa din orasul tau sau chiar de pe internet, pentru a fi sigur ca te alegi cu o rasa pura.

Poti citi articole interesante si aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s